Lite vit färg på väggarna och nytt golv på golvet har förvandlat ett utrymme i den gamla industribyggnaden till en liten skivbutik där man säljer både cd- och vinylalbum sedan en månad tillbaks.

Ett par tjejer kommer in och lämnar ett gäng vinylplattor med mestadels discomusik från slutet av 1980-talet. Jonas Flink som hjälper till i skivbutiken avböjer dock att köpa dem eftersom skivorna är för repiga.

– Vi tar annars in det mesta i musikväg - allt från gammal progg till dansband. Det är ju mycket trender vad gäller musikgenrer. Däremot är det svårt att sälja klassisk musik vidare, berättar Jonas Flink som under ett tiotal år hjälpt Gnestaprofilen Ruben Lindroth att sälja skivor på loppisar.

Dessvärre ligger Ruben Lindroth på sjukhus den dag som SN besöker Rockhörnan. I telefon berättar Ruben att han sålt skivor i bland annat via sin lilla skivbutik i Nyköping. På senare år har han mest sålt musik via loppisar och skivmässor men som 63-årig sjukpensionär ser han nu fram emot att slippa flänga runt.

– Men det är ren hobbyverksamhet. Vi har ju bara öppet några timmar i veckan, säger Ruben.

– Det är såklart världens roligaste jobb att sitta och lyssna på musik hela dagarna, skrattar Jonas.

Bröderna Harry och Markus Koskinen är på jakt efter plattor till bra pris.

– Just nu är jag är på jakt efter bra blues. Eftersom jag bor i Gnesta så har jag naturligtvis fyndat hos Ruben förut, säger Markus där han bläddrar bland skivbackarna.

En obskyr platta med fransk hårdrock från 1970-talet fångar samtligas intresse då SN lämnar butiken.