• Nu stämmer Göran Persson och Anitra Steen det par som har sin sommarstuga på den före detta statsministerns ägor. Foto:
  • Göran Persson och Anitra Steen vill att tingsrätten slår fast arrendets storlek och exakt placering. Foto:
1/

Göran Persson i ny grannfejd – stämmer sommargrannarna

NYKÖPING

Grannbråket fortsätter. Nu stämmer Göran Persson och Anitra Steen det par som har sin sommarstuga på den före detta statsministerns ägor. Parterna är oense om var tomtgränsen ska gå.

Stämningen mellan paret Persson/Steen och deras arrendatorer är knappast den bästa. Markägarna vill helst få bort stugfolket från den natursköna tomten vid Båvens strand. Göran Persson har förklarat att han vill använda marken som bete och försökte säga upp arrendeavtalet i maj 2014. Men arrendenämnden gav stugägarna rätt och förlängde arrendetiden.

Läs också: Steen inför rätta - gick in på arrendetomt utan lov

Paret som arrenderar surnade till när de upptäckte att godsägarna varit inne på deras tomt och fotograferat för att skaffa bränsle till förhandlingen i arrendenämnden. De stämde Anitra Steen för hemfridsbrott - men förlorade.

Läs också: Anitra Steen frikänns

Nu börjar alltså nästa akt. Göran Persson och Anitra Steen vill att tingsrätten slår fast arrendets storlek och exakt placering. De vill använda den del av marken som arredatorerna använder och vill inte riskera att bli anklagade för att vara brottslingar då de rör sig på den del av marken som berörs av tvisten.