Gustav Edman ny gruppledare för Miljöpartiet i Gnesta

Gnesta

Gustav Edman valdes i söndags till ny gruppledare för Miljöpartiet i Gnesta.

– Det känns fantastiskt. Jag är ganska nyinflyttad i Gnesta och tycker det är spännande att få vara med och utveckla orten där jag själv bor i ett väldigt spännande politiskt läge. Det känns glädjande att få engagera mig i en tid då politiskt engagemang behövs mer än någonsin.

Varför behövs politiskt engagemang mer än någonsin?

– Jag har sett många som är politiskt uppgivna efter vad vi har sett i USA och i många andra delar av den politiska debatten. Jag hoppas verkligen vi får ett nytt politiskt engagemang i Sverige.

Varför valde du och din familj att flytta till Gnesta för tre år sedan?

– Vi letade efter en mindre ort med ett rikt kulturliv och en levande bygd. Gnesta är en plats där det händer väldigt mycket trots dess relativa litenhet.

Vad gör egentligen en gruppledare?

– Samordnar politiken. Jag kommer ta ett större ansvar för att Miljöpartiet kan föra en jämställd, feministiskt aktiv politik för ett bättre Gnesta.

Hur kommer det märkas att du tar över gruppledarrollen efter Mats Dellrud?

– Mats har gjort ett fantastiskt jobb inom Miljöpartiet. Min främsta prioritering är att sätta mig in i hur partiet fungerar både historiskt i Gnesta och vilka frågor som vi verkligen behöver ta tag i nu. Vi ser väldigt många människor som flyttar till Gnesta och vi hoppas kunna fånga upp ett politiskt engagemang både från de som redan är politiskt intresserade och hitta personer som kan stärka Miljöpartiet här.