”O helga natt, o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned” – känner ni igen textraden? Det är inledningen på Adams julsång även känd som o helga natt, en av Thomas

Lennermans favoritsånger.

I jultider är det inte ovanligt att man läser om butikspersonal som inte står ut med låten Feliz navidad eller I wanna wish you a Merry Christmas. Det är ingen känsla som Thomas Lennerman känner igen sig i, enligt honom kan man helt enkelt inte få nog av jullåtar.

– Jag blir aldrig trött på jullåtar, säger han.

När Trosakören uppträder i Trosa lunds kyrka brukar det bli fullsatt i kyrkan. De flesta av låtarna som kören sjunger är de klassiska julsångerna som, tidigare nämnda Adams julsång eller Bereden väg för Herran. För att vara redo för julkonserten påbörjas träningen i god tid, redan i slutet av sensommaren och början av hösten träffas man en gång i veckan för att träna på sångerna som ska sjungas.

– Vi har övat en gång i veckan nu i ett par månader snart, säger Thomas Lennerman.

Även om det är de gamla klassikerna som är populärast av julsångerna tvekar inte kören att ta in lite nytt material. I år är det lite Disneytema på de nya sångerna, bland annat sjöngs Bella notte, känd från Lady och Lufsen och Humming bird, känd från Kalle Ankas julafton.

– På en del av de klassiska låtarna kan det bli lite allsång, jag tycker att publiken brukar kunna vara med och applådera och sjunga med på ett härligt sätt. Även i de lite nyare låtarna som vi kör, säger Thomas Lennerman.

Vilka är dina tre bästa julsånger?

1: Bereden väg för Herran.

2: Collin and Caroline.

3: Adams julsång.