Kanske satte någon redan studentstressad förälder morgonkaffet i halsen när tidningen togs in i går morse. För vem är inte lite dagvill i dessa tider, när så mycket ska förberedas inför sommaren?

Men tyvärr – eller kanske tack och lov för min hypotetiska förälder – var det fel i SN:s rubrik i torsdagstidningen (där det stod att studentkortegen skulle rulla genom Nyköping under dagen). Det är förstås i dag, fredag, som Nyköpings studenter lämnar skolan och springer ut i livet. Precis som vanligt.

I vår verksamhet är gjort gjort, och det går inte att ändra papperstidningen i efterhand. Vi kan bara be om ursäkt och hoppas på förståelse för att saker kan bli fel – vilket vi också fick från många håll i går, stort tack för det!

Medan jag som ansvarig för verksamheten får se över rutiner, har resten av redaktionen laddat om. Den här fredagen, när Nyköpings kommunala grundskolor har avslutning samtidigt som studenten firas på samtliga gymnasier, är en av de mest hektiska – och roligaste – arbetsdagarna på hela året. Reportrar och fotografer far kors och tvärs i Nyköping för att fånga upp så många avslutningar och nybakade studenter som möjligt. Det väljs bilder och diskuteras upplägg. Snackas vinklar och ingresser.

Samtidigt ska det vanliga arbetet förstås också göras, och eventuella nyhetshändelser fångas upp.

Min viktigaste uppgift under dagen brukar vara att se till att alla får mat i sig, under någon av mellanlandningarna på redaktionen. Och att korrekturläsa texter och tidningssidor – så att allt förhoppningsvis blir rätt i lördagstidningen.