Han har vunnit otaliga priser och spelat tillsammans med en rad svenska band och artister, som Gugge Hedrenius, Tomas Ledin, Sandviken Big Band, och Good Morning Blues. Han har dessutom drivit Hamburger Börs och Jazzklubben Fashing.

För den breda publiken kanske ändå mest känd för sin roll som rövaren Tjorm i filmatiseringen av Astrid Lindgrens bok Ronja Rövardotter.

Och på söndag är han alltså tillbaka i sin födelsestad Nyköping för att sjunga på Jazzsöndag.

– Ett tag funderade jag på att kalla spelningen för en Jazzfestival, men det kändes lite för stort. Jazzsöndag är mer lagom, säger han.

Förutom Claes Jansson medverkar bland annat PRO Jazz band på spelningen. Bandet är från Värmdö och har hittat till Nyköping tack vare Curt Furesten, som spelar tenorsax i PRO Jazz.

– Förra våren flyttade jag tillbaka till Nyköping. Och när jag såg att Fåfängan hade förvandlats till en riktig kulturscen, frågade jag om vi kunde få spela där. Det gick över förväntan, så nu tar vi detta en steg längre och kör Jazzsöndag, berättar han.

En lite kul och spännande detalj med PRO Jazz spelning nu på söndag är att publiken kommer att få ta del av en outgiven dikt av Nils Ferlin. Bandets sångerska, Pernilla Dahlstrand, hittade dikten hemma hos sin sambos mormor.

– Dikten är tonsatt av Pernilla Dahlstrand och det är en av låtarna vi kommer att spela. Det är en väldigt vacker låt, säger Curt Furesten.