Den 23 april meddelade högsta domstolen att de inte tänker pröva Svea hovrätts livstidsdom mot Johanna Möller för mord respektive mordförsök mot hennes pappa och mamma. Möller, som fortsätter hävda sin oskuld, ger dock inte upp och nästa steg i hennes strävan att rentvås är att försöka få till stånd en resningsansökan. Till sin hjälp har hon två journalister.

Det skrev Möller själv i sin överklagan mot beslutet att förflytta henne från kvinnofängelset Hinseberg till anstalten i Ystad. Möller ville vara kvar på Hinseberg utanför Frövi för att hennes barn lättare kunde besöka henne men också för att lättare kunna ta emot besök av journalisterna som enligt Möller är ifrån Solna.

Kriminalvården avslog dock hennes överklagan med motivering att hon inte har någon som helst rätt att begära en viss anstalt. Under tiden utredningen om Möllers placering satt hon i isoleringscell på Hinseberg med anledning av att risken för rymning eller fritagning ansågs vara stor. På anstalten i Ystad, en av två kvinnoanstalter med klass 2-säkerhet i Sverige, är övervakningen och kontrollen större.

ALLT OM SOMMARSTUGEMORDET: Läs samtliga artiklar om sommarstugemordet här.