Förra veckan lade Kaj Johansson upp en video på sin Facebook. I videon kan man se hur hunden Jack är ointresserad av sin mat, fram tills dess att Kaj börjar sjunga på "Internationalen". Jack springer då först fram till Kaj, sedan till matskålen där han börjar äta.

Nu har över 1500 personer sett videon.

Kaj berättar att många tycker det är roligt att det är just Internationalen som får Jack att äta i videon, då Kaj är en vänsterprofil i Flen och Internationalen är en av arbetarrörelsens största sånger. Men Kaj berättar att Jack äter även när han sjunger andra låtar.

‒Jag var bekymrad då Jack åt så dåligt, trots att jag hade provat allt möjligt. En dag kom jag ut i köket och var på bra humör och började sjunga. Då märkte jag att Jack först kom fram till mig för att se vad jag höll på med, sedan sprang han till matskålen och började äta, berättar Kaj.

‒Jag visste först inte om det skulle fungera flera gånger, men jag provade igen och igen och han reagerade likadant varje gång. Så fort jag sjunger äter han, fortsätter Kaj.

Kaj har haft sin hund Jack sedan i somras, då han tog över honom från sin syster. Jack är 65 procent border collie, 25 procent australian sheperd och tio procent golden retriever.

‒Han är en fantastisk hund och det är roligt att jag har kommit på ett sätt för att få honom att äta. Jag undrar om det är för att han tycker om musik eller om han blir stressad för att han tycker jag beter mig konstigt. Han kanske tycker att det låter förfärligt och måste göra något annat under tiden. Jag har ingen aning, men det fungerar i alla fall.

Kaj berättar att han har pratat med hundexperter, men inte heller de har ett svar på varför Jack helst äter med Kajs sångröst i bakgrunden.

‒En del tror si och en del tror så. Men det är i alla fall ingen som har sagt att de har hört talas om något liknande innan.

Hade du förväntat dig att så många skulle se videon när du lade upp den?

‒Nej, det kan jag inte säga. Jag har märkt att många vill dela den, fler än vad det är i vanliga fall när jag lägger upp grejer.