Storbrand härjade i industriområde i Värmbol

Tjock svart rök lade sig över Katrineholm på måndagskvällen. En industribyggnad stod i lågor. ”Det är en stor insats”, sade Lennart Ågren, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Så här ser det ut i den brandhärjade lokalen på tisdagsmorgonen.

Så här ser det ut i den brandhärjade lokalen på tisdagsmorgonen.

Foto: Anton Swärdhagen

Katrineholm2024-04-08 21:54

Ett VMA utfärdades under måndagskvällen i Katrineholm, då en stor industribyggnad i Värmbol stod i lågor. Omkring 15 enheter från räddningstjänst, polis och ambulans deltog i räddningsarbetet. 

”De som befinner sig i vindriktningen och inte kan flytta på sig bör stänga fönster och ventilation”, meddelade räddningstjänsten.

Larmet inkom vid 18.26 och framåt kvällen kom uppgifterna om att en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

– Så här långt ser vi ingen naturlig brandorsak. Vi kommer att utreda det här vidare, sade Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson, under kvällen. 

Polisen är intresserad av iakttagelser från brandplatsen, både före och i början av händelsen. Tips kan lämnas till polisen via telefonnumret 114 14. 

Det fanns strax före midnatt, natten mot tisdagen, inga uppgifter om några fysiska personskador.

Under brandförloppet tömdes lastbilar och husbilar från en närliggande lokal, likaså flyttades stora containrar från området till en parkeringsplats intill. Fastigheten där branden började ägs av det kommunala bolaget Katrineholms industrihus AB, Kiab. 

Prognosen för när branden skulle vara släckt sattes under kvällen till klockan 00.30, men strax efter midnatt meddelade räddningstjänsten att de kommer att vara kvar hela natten för eftersläckning och bevakning. 

undefined
Kraftig rök spred sig från industriområdet i Värmbol, intill Dalvägen, över Katrineholm under måndagskvällen.
undefined
Så här såg det ut vid 21-tiden på måndagskvällen. Då var flera enheter från räddningstjänsten, polisen och ambulansen fortfarande på plats.
undefined
Från Backavallen syntes branden.
Karta: Här uppstod branden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!