Cityfastigheter i Katrineholm äger elva hus i centrala Katrineholm och de senaste åren har lokalytorna minskat till förmån för bostäder. I nuläget finns 76 bostäder, cirka 7 000 kvadratmeter kontor och cirka 15 000 kvadratmeter butiker. 

Företaget har nu sökt bygglov för att omvandla ytterligare 436 kvadratmeter till bostäder i form av sex lägenheter på Köpmangatan 20, ovanför Bela herrmode.

– Vi bygger lägenheter centralt i Katrineholm för att det är en del av vår fastighetsstrategi. Vi har de senaste fem åren byggt om 3 500 kvadratmeter kontor till bostäder. 46 lägenheter är vi uppe i nu, säger Stefan Berg, fastighetsförvaltare på Cityfastigheter. 

Artikelbild

| Så här blev köket i den lägenhet som Cityfastigheter färdigställde senast. De nya lägenheterna byggs i liknande stil.

Ombyggnationen planeras starta i år, med preliminär inflyttning under 2021. Fem lägenheter ska byggas i översta planet på Köpmangatan 20. En lägenhet byggs också på andra våningen. Senast användes lokalerna av Sool personalservice och Sigma, som utbildningslokaler.

Förutom butiker i bottenplan, är det nu bara Strålsäkerhetsmyndigheten som hyr kontorslokaler i huskroppen som sträcker sig från Kronans apotek till Kappahl. De hyr 1 750 kvadratmeter och flyttade in 2019.

– Det finns efterfrågan på kontorslokaler, men det finns en ännu större efterfrågan på bostäder, säger Stefan Berg.

De nya lägenheterna är fördelade på tre trerummare, två tvåor och en med fyra rum och kök. Cityfastigheter har ingen bostadskö, utan tar emot ansökningar för varje enskilt objekt.