I september öppnar Kulturskolan i nuvarande Musikskolans lokaler på Nyköpings högstadium Alpha och Omega. Lördag kl. 10-14 bjuder de in till öppet hus och ett myller av kreativitet.

På plats kommer det att finnas ca 20 instrument som besökarna kan prova på. Det erbjuds också en levande introduktion i musikproduktion, tillfälle att testa dans och en utställning av bild- och hantverksprofilen med fantasifulla tavlor i Omegas entré. Den som vill vila benen kan ta en fika till livemusik – en blandning av stråk, blås, piano och dragspel.

Förberedelserna inför öppet hus har varit intensiva.

– Under gårdagen var det full fart med att sätta upp en stor banderoll och massor av skyltar, säger rektor Mattias Dahlström, som under veckan har betat av mängder av intervjuer med sökande lärare.

Just nu är det över 40 sökande lärare till höstens nya Kulturskola. I princip alla sökande är legitimerade lärare i grunden, som sedan pluggat diverse påbyggnadsutbildningar – alltifrån Konstfack till tv- och skådespelarutbildningar.

– Det är jätteroligt att det är så attraktivt att jobba här, säger Mattias Dahlström.

Beslutet om den nya Kulturskolan fattades 14 mars i kommunfullmäktige. Inriktningarna för nya Kulturskolan är Bild & Hantverk, Dans & Rörelse, Musik & Produktion och Teater & Drama. Ytterligare ett öppet hus är planerat till den 30 augusti.