Den anspelar också på en julkalender för några år sedan med namnet Superhjältejul men även på många andra hjältar med övernaturliga krafter i serieteckningar och spelfilmer.

Ja, i mitten fylls hela scenen av all världens figurer från populärkulturen, så nog måste påhittighet och kostymsömnad berömmas! Dessutom är kören föryngrad och showen tuffare med tre unga dansinslag till bandad musik à la rymdfilm och dataspel.

Och kören får sjunga tuffa låtar med drivande komp från sitt husband. Riktigt bra Come Fly With Me, som de stjäl från Frank Sinatra och Roger Pontare.

Artikelbild

Även Tomtemor har det stressigt med sitt dubbelarbete med barn och markservice.

Poängen är att påminna om att kvinnor kan allt, också vara superhjältar. Fast självaste Tomtemor skyndar förbi med barnvagn och bebis i bärsele och stress av dubbelarbete.

Det är även kämpigt för en av hjältarna, som inte hittar Kraften. The Force! Här är Johanna Hjertéen ett fynd, både när hon gråter och får så hjärtevärmande stöd av en smekande hand och sång. Likaså när hon kommer på vad som ger kraften i livet: att sjunga basstämman i Baltic Harmony. Jo, nu kan det avslöjas. Tänk att vara golvet som de andra står på!

Karlar ser vi inte mycket av. Dock är de inga mansgrisar de få som syns, bara maktgalna och gästabudsfulla och med hertigkronorna på sniskan. Men denna snabba passning bör ändå stämma till eftertanke för alla, i vardagslag och när vi återberättar historiska skeenden. Kanske också en passning till hur Nyköping har fördelat sitt jubileum mellan könen under Gästabudsåret?

Som julunderhållning är denna kväll lite ojämn och spretig med en del temposvackor. Allra bäst blir det när kören är sig själv och sjunger in julen med eftertryck. Kvartetterna hade det svårare och det hördes också hur nivån kunde variera. Fint att kören har fem sex som sjunger solo riktigt säkert och bra, även som duo och trio.

Artikelbild

Årets julshow med Baltic Harmony innebar att hela scenen på Nyköpings teater fylldes med KVINNLIGA superhjältar.

En spännande stund kom med Maria Wester, först på spelpipa, sedan sång, där snart Hanna-Märtha Bergström kom in så att vi hörde God Rest Ye Merry Gentleman och en annan melodi samtidigt plus att kompet påminde om all ofred på jorden.