Gymmet, som ligger i industriområdet i Trosa, utökades i dagarna. Numera finns det ett stort konditionsrum med allehanda maskiner, en stor reception med möjlighet att fika, stora omklädningsrum för både herrar och damer, plats för massage och rehabilitering.

Plus ett rum för golfare. Två simulatorer plus en puttningsgreen ska få alla golfare i Trosa att flockas till gymmet vintertid.

– Det finns ju en baktanke med den investeringen, att de kanske ska hitta in till gymmet så småningom. Golfare behöver styrketräna också, säger Håkan och ler.

Artikelbild

KnäböjBra för ben, knä och rumpa.Använd även bandet här för att hålla balansen, annars är det en vanlig knäböjsövning. Gå ned så djupt du kan i böjläget och tryck på med låren och ta dig upp till stående position igen. Höj blicken så höjer sig bröstet också och då får du en bra ställning på kroppen. Ryggen ska vara rak övningen igenom och du ska varken luta dig framåt eller bakåt. 

Just nu står han mitt i en vision han hade för några år sedan; att bygga ett gym med bredd, för gammal som ung, nybörjare som elit.

– Vi hade vuxit ur våra gamla lokaler och när de här lokalerna blev lediga så tänkte vi att vi skulle göra en ordentlig satsning. Vi har jobbat med dem sedan i maj. Jag som är rörmokare har bland annat dragit alla rör, säger han.

Men den nya lokalen till trots är inte i fokus när Extra besöker gymmet, utan vi vill få tips på ett bra kom-i gång-pass. Håkan, som har gruppträningar några gånger i veckan i gymmet, pass som man måste boka ganska långt i förväg eftersom de brukar vara fullbokade, har satt ihop en grupp övningar som fungerar var för sig, men även om man gör dem till en cirkelträning.

– Det är helkroppsövningar, övningar som man får lite flås av, säger Håkan som eftersom han får modella ganska länge framför fotografen själv blivit lätt andfådd.

Artikelbild

Helkroppsövningar kan kombineras med några maskiner som kan pumpa i gång de stora muskelgrupperna. Här jobbar Håkan med lårmusklerna.

De sju övningarna tränar axlar, bål, bröst, ben, rygg och armar. Det vill säga hela kroppen.

– Man kan göra dem tre åt gången i en cirkel, eller alla i en följd och göra det tre varv. Det blir ett ganska lagom pass.

Artikelbild

En bålövning tillBra för bålen.Ta en kettlebell och sätt dig på en bänk. Sträck fram benen rakt framför dig och luta dig en aning bakåt. Ryggen ska vara rak. Precis som i den tidigare övningen ska du föra kettlebellen från den ena sidan till den andra medan du spänner korsetten.

Som komplettering kan man sedan använda ett par maskiner för att arbeta med de stora muskelgrupperna som ben, rygg, axlar eller bröst.

– Det här är ett pass som man kan ha länge. Variera lite om du vill, lägg på lite vikter och gå sedan över till skivstångsträning. Att träna med stång är bra, men inget man ska börja med.