För ganska precis ett år sedan förverkligade entreprenören Mikael Gripenstedt en dröm.

Efter sex år som säteriägare sjösatte han projektet att arrangera en egen konsert i parken hemma på Oppeby säteri i Tystberga. Vänner, familj och allmänhet bjöds in till konserten med världskända violinisten Linda Lampenius och imitatören Göran Gabrielsson som dragplåster.

– Det var fantastiskt roligt! Publiken, Linda, de andra artisterna och jag själv uppskattade det enormt. Och därför kändes det självklart att arrangera en konsert även i år. Jag gör det för bygden och för att jag själv tycker det är så otroligt roligt med klassisk musik och humor, säger Mikael Gripenstedt som även i år bjudit in såväl Lampenius som Gabrielsson.

Artikelbild

Linda Lampenius, internationellt känd som Linda Brava, började uppträda som sångerska redan som 3-åring och har turnerat i hela världen. På lördag spelar hon i Tystberga.

Men det blir inte bara klassiska toner på Oppeby. Linda Lampenius, som ackompanjeras av pianisten och kapellmästaren Carina E Nilsson, har i sin tur nämligen bjudit med sig de folkkära artistkollegorna Sonja Aldén och Andreas Weise. Aldén och Weise har under 2018 turnerat Sverige runt med sin konsert "Love songs" och det temat går igen även i Tystberga.

– Det blir en konsert i kärlekens tecken, det behövs i dessa tider, säger Mikael Gripenstedt.

Det musikala ramas in av imitatören Göran Gabrielsson, känd bland annat som Kungen i radiosatiren Public Service i SR P1:s program Godmorgon, världen. I parken på Oppeby kan publiken måhända möta honom som politiker.

– Han har i alla fall utlovat träffsäkra imitationer i valtider, avslöjar arrangören.

Artikelbild

Imitatören Göran Gabrielsson.

Konserten hålls vid en av gavlarna till den pampiga huvudbyggnaden. Den kulturintresserade har under sommaren haft flera chanser att besöka säteriet, som även var spelplats för Tystberga Dramatörers sommarteater "Lovisa" i juni.

– Parken är perfekt för både konserter och teaterföreställningar och min förhoppning är att arrangera ännu fler evenemang här längre fram, säger Mikael Gripenstedt som påminner publiken om att ta med en egen pall eller stol att sitta på.