– Ni är här för flyktingarna antar jag?
Biluthyraren på flygplatsen instruerade oss att det kommer att kosta extra om bilen lämnas tillbaka smutsig. Några av alla de som har färdats över havet får skjuts av volontärer från stranden till närmaste läger.
Det kommer inga turister längre, bara volontärer.
Ett par tusen kan passera bara lilla byn Molivos på Lesbos norra strand varje dag. De kommer med båt och åker till något av öns flyktingläger innan de åker vidare mot Aten. Det talas om dagar då det har kommit 10 000 flyktingar till ön Lesbos med sina 90 000 invånare.
Maro Madrini, som driver en liten mataffär på en kullerstensgata i Molivos, blir märkbart berörd när flyktingarna kommer på tal.
– Det är så mycket folk. Det är sorgligt för alla, särskilt för barnen.
Vanligtvis trängs turisterna här sommartid, men det här året har sett annorlunda ut.
Petra Haenssel som är i butiken och handlar har varit tvungen att stänga sin restaurang. Innan det fanns något som kunde liknas vid en organiserad mottagning placerades flyktingarna på gatan framför hennes restaurang. Hon flyttade ut bord och stolar och några kunde komma in och sova under tak.
– Var är Europa? De har lämnat oss själva. Det här började förra året och då fanns ingen här. Inga volontärer, öborna fick göra allt, säger hon.
En är Nick Kagaras. Varje dag är han nere på stranden i vadarstövlar och tar emot båtarna som kommer in. Han samlar ihop blöta kläder som är kvar på stranden, hans fru tvättar dem och han tar med när nya båtar kommer in.
Petra Haenssel berättar hur hon såg en drunknad kropp i hamnen dagen innan.
– Vi ser döda kroppar hela tiden. Det är svårt. Vi behöver hjälp. Det här är bara en ö och det kommer upp till 10 000 personer varje dag.
Grekland är i kris, påpekar hon, och berättar om pensionärer som lever på 400 euro i månaden som köper mat och hygienartiklar till flyktingarna som kommer. Efter 27 år på ön planerar hon att åka tillbaka till Tyskland, restaurangen går inte att driva längre.
Ingen frågar lokalbefolkningen hur de har påverkats, säger Stephen Johnson som också handlar i Maro Madrinis butik.
– Hela ön är förstörd.
Än är vädret bra, även om nätterna är kalla. Men snart kommer vintern.
– Om inte det här får ett slut kommer vi att få se ännu fler döda kroppar. Jag vet hur havet blir om några veckor, säger han.
Maro Madrini hoppas att kriget i Syrien ska ta slut och att Europa hjälper till.
– Små människor dör i havet, det är svårt för oss att se, säger hon och torkar tårarna ur ögonen.