Det är konstigt det där, semestern verkar till en början så väldigt långt ifrån tidsmässigt, sedan är man mitt inne i den och så står man där med bara några timmar kvar av den långa och till synes oändliga ledigheten.

Panikångesten kryper tätt inpå och man början nästan hyperventilera. Och givetvis undrar man varför man egentligen måste jobba.

En av anledningarna kan ju vara det där att man måste tjäna in pengar för att kunna ha semester.

Jag och min man tillbringade i år tre veckor i hans hemland Kanada. Vi blev uppassade dygnet runt av hans syster och hennes man, gjorde en roadtrip till Vancouver Island – en ö utanför Vancouver och provinsen British Colombia – och bara var.

Extremvädret syntes även där. På den östra sidan kröp termometern obönhörligen högre och högre upp på plussidan och värmen skördades över 50 dödsoffer. På den västra, där vi befann oss, avlöste det ena magnifika åskovädret det andra. Det gick till och med ut tornadovarningar då och då.

Prärielandskapet runt Entwistle väster om Edmonton där mina släktingar bor är speciellt. Inte så platt, som man kanske kunde tro, utan böljande gröna kullar. Med två timmar till Klippiga bergen så dröjer det inte så länge heller, om man kör västerut, innan man ser de mest osannolika vyer med turkosa bergssjöar och maffiga bergsmassiv.

Man kanske skulle kunna tro att Kanada ligger långt norrut, men det stämmer inte alls. Edmonton, som är den största, nordligaste staden i Kanada, kan man till exempel hitta på samma breddgrad som Amsterdam.

Södra British Colombia ser ut som Toscana i Italien med alla vingårdar och i Yukon finns världens minsta öken, Carcross Desert. Där ligger snödrivorna sida vid sida med sanddynorna, en annorlunda syn, helt klart.

Öknen såg vi under bilresan upp till Yukon och Alaska för några år sedan. Runt 800 mil blev det då, den här gången hann vi med runt hälften på vår väg till och från ön, som Vancouver Island kallas i folkmun. Vi hyrde ett hus vid stranden där man kunde se vithövdade örnar skränande hålla morgonkonsert medan kolibris som bin försökte suga upp så mycket nektar som möjligt från fågelautomaterna. Rådjuren låg och betade i folks trädgårdar och ja...det var faktiskt så idylliskt som jag målar upp här. En perfekt semester, helt enkelt.

Så chocken att sätta sig vid skrivbordet igen, och börja vara kreativ vad gäller ordletande och innehåll, har inte riktigt lagt sig. Men hör av er om ett par veckor – då har jag glömt hur det känns att vara ledig flera veckor i sträck.