I det lilla stallet, sedan många år förvandlat till galleri med intakt spiltinredning, hänger inramade fragment från världens hörn på väggarna. Landskap och porträtt, varvat med detaljer, färger, former och strukturer gestaltat både i fotografi och textil.

– Bilderna är från resor, från Hawaii i väster till Sri Lanka i öster. Och en hel del från olika jazz- och blueshak i New York. Men också från Bålsjön vid Ålberga där vi bor, berättar Marianne Lundborg med hon visar runt i sin och dottern Rebecka Lundborgs gemensamma utställning som öppnar nu på söndag den 22 juli.

Teknikerna och materialen beskriver de båda som slow craft, konst som helt enkelt får ta den tid det tar att färdigställa. Den textila delen av utställningen består av olika vävtekniker, här hänger gobelänger sida vid sida med handstickade ponchos.

Att låsa sig vid en teknik ligger inte för mor och dotter Lundborg. Även i fotografin möts analogt och digitalt och på utställningen finns också bilder tagna med mobilkamera, de flesta publicerade på Instagram.

– Just de bilderna gör sig bra här, på en anslagstavla av kork. Vi vill att betraktaren ska väva in sin egen fantasi och associationer i konstverken, säger Rebecka Lundborg.

– Vi återbrukar mycket och växtfärgar allt. Det gör att man inte riktigt vet hur det hela bli förrän det verkligen är klart. Och det blir inte alltid perfekt, men det är just det som gör det så roligt, säger Marianne Lundborg och visar textilier infärgade av allt från lök till johannesört och eukalyptusblad från Egypten.

– Det blir som en extra dimension, att minnet från när jag plockade dem där i hettan är invävt i verket, säger Rebecka som bott långa perioder i just Egypten.

Textilierna är upphängda på rostiga armeringsjärn och den vävda ullen och linet skapar både mönster och bilder. Konstrasterna med textilierna mot de mörklaserade och råa träväggarna i det gamla stallet gör sig bra.

Med i utställningen finns också två rostiga hinkar, som fått nytt liv trots att botten sedan länge gått ur dem.

– Men det finns någonting väldigt vackert med dem, i alla den där rosten, säger Rebecka Lundborg och rättar till den som lämpligt nog placerats under hästarnas gamla vattenkran.

Utställningen pågår till den 5 augusti.