Minsta bostäderna till salu just nu i Katrineholm är två exakt lika stora ettor, i samma hus på Norr. Det handlar om två smålägenheter på 27,5 kvadratmeter styck, till salu i huset på Storgatan 16, ett av Katrineholms första höghus. Den ena lägenheten ligger ute för 450 000 kronor och den andra, som åtminstone enligt bilderna ser mer nyrenoverad ut, för 575000 kronor.

För den som hellre vill köpa ett litet hus finns ett fritidshus i Häggsjön till salu – 46 kvadratmeter för 590 000 kronor. Huset har legat ute i omgångar under lång tid, trots att det bara ligger 50 meter från vattnet. Huset säljs med friskrivningsklausul, vilket kanske avskräcker köparna.

Största bostaden till salu i kommunen just nu är Lilla Ulfåsa i Julita, som legat ute till försäljning i ett par månader. För sju miljoner får köparen 550 kvadratmeter historia fördelat på 15 rum och kök. Det var på Lilla Ulfåsa den kvinnliga medborgarskolan på Fågelsta bildades och här bodde rektorn Honorine Hermelin i över 50 år. Nästa hus på storlekslistan är en villa på Sjövägen i Katrineholm, som nyss kom ut på marknaden, för 9 750 000 kronor. Huset har egen sandstrand, biorum och 341 kvadratmeter boyta. Allra störst är Granhedsgården med över 2 000 kvadratmeter, men det kan inte räknas som ett bostadshus.

Mest klickat är, som så ofta, de röda stugorna med vita knutar. 4 942 har velat läsa mer om ett fritidshus på 60 kvadrat i Gropptorp och 4 457 har klickat på en villa på Bieåsen med glasveranda och flera eldstäder, som rörspis, kakelugn och vedspis. Huset beskrivs som en villa, men lockar troligen även intresserade på jakt efter ett sommarhus. Trea på Hemnets klicktopp är ett radhus med lite hotellkänsla inuti. Radhuset ligger på Backavägen, och 2 592 har velat veta mer om bostaden.