I butiken i Trosa galleria står ägaren Mona bland hyllor med foundation, ögonskuggor, nagellack och smycken och hjälper kunder att hitta rätt nyans och produkt.

Det har hon gjort de senaste tio åren, nästan på ­dagen. Men snart har hon sålt sin sista maskara. Den 25 maj stänger hon för gott och blir pensionär.

– Det känns lite vemodigt, jag har haft väldigt kul och det är ett socialt jobb. Men nu ser jag fram emot att få mer tid med barnbarnen. Den yngsta är bara åtta dagar gammal, säger hon och ler med hela ansiktet.

Makeup-butiken låg till för ett år sedan vid Trosa torg, men i samband med att hyrorna höjdes kände hon sig tvungen att flytta till gallerian, vilket inte är något hon ångrat även om hon uppskattade läget vid ån och torget.

– Konkurrensen har ökat de senaste åren, med den kraftigt ökade nätförsäljningen, och många som pendlar handlar på andra orter. Nu när konkurrensen ökar ytterligare när Ica Kvantum samt ett apotek med liknande produkter byggs här bredvid så kände jag att det var rätt tid att släppa taget.