Trots att det är en månad kvar innan Gabriella intar sitt nya kontor på Koordinaten i Oxelösund har hon många planer på hur hon vill jobba med turismen i kommunen. Främst handlar jobbet som turismansvarig om destinationsutveckling, hur Oxelösund kan utvecklas som kommun och stad. Det lyser i hennes ögon när hon berättar om att hon vill få kommunen levande, inte bara under somrarna, utan hela året runt.

– Det finns mycket man kan göra och jag har många idéer som jag ser fram emot att kunna förverkliga, säger hon.

Något som Gabriella återkommer till är att hon aldrig vill stå still, hon vill vara på platserna dit besökare kommer för att få möjligheten att prata med folk. Hon vill se till att sprida kunskaper om alla Oxelösunds turistmöjligheter, både till invånare och till företag för att sedan låta djungeltrumman gå. Hon vill också nå ut till fler genom bättre kommunikation i sociala medier och på så sätt locka fler turister till Oxelösund.

I dag jobbar Gabriella på turistbyrån i Nyköping, både med turism och som kommunikatör. I sin nya tjänst vill Gabriella utveckla det befintliga samarbetet mellan kommunernas turismarbete, och även samarbeta med övriga kommuner i Sörmland.

– Turister märker inte gränsen mellan, till exempel Nyköping och Oxelösund, och därför är det jätteviktigt att kommunerna jobbar tillsammans, säger hon.

Den största skillnaden på att jobba med turismen i Nyköping jämfört med Oxelösund tror Gabriella kommer bli storleken på kommunerna. Men det ser hon inte som något negativt utan som en möjlighet att bygga upp turismnäringen i kommunen.