Fotografen Leif Nyström är fortfarande överväldigad över responsen på vernissagen av utställningen om livet i klubben Emil Paschas. På ett bord ligger ett av de rykande färska exemplaren av den fotobok han också satt ihop i samband med utställningen. Över femtio böcker är redan sålda.

För egen del började Nyströms MC-liv när han köpte sin första motorcykel, en Triumph. Tillsammans med polarna var han sedan med och bildade klubben Emil Paschas som i många år huserade i en gammal rivningshotad röd kåk i närheten av E4. Kameran var redan från början lika självklar som bågen i sig.

‒Det är jag väldigt glad över i dag. Jag har samlat på mig ett tidsdokument med tusentals diabilder. Att gå igenom allt har tagit flera år, säger han.

Artikelbild

Historierna kring bilderna är många och känslan att befinna sig ett par decennier tillbaka i tiden är påtaglig.

‒Jag har strävat efter att bilderna ska kännas autentiska i färgerna. Det är över fyrtio år gamla bilder, men de har tack och lov hållit sig väldigt bra, säger Leif som själv har lagt MC-bootsen på hyllan.

‒Jag sålde bågen när familjelivet tog över. I dag plåtar jag mest fåglar, så att ägna massor med tid åt dessa bilder har varit oerhört roligt, säger han.

Utställningen pågår till den 26 september.