Bästa granne, bästa miljöinsats eller årets eldsjäl? När Oxelösundsgalan ser dagens ljus för första gången lördagen den 8 december är det en salig blandning pristagare och stipendiater som ska hyllas.

– Det har delats ut en hel del priser löpande under året och nu har vi samlat dem under en kväll så de får lite mer uppmärksamhet. Det handlar om allt från trevligaste butikssäljaren till trevligaste grannen. Vi vill lyfta människor som gör något bra i Oxelösund, säger Torbjörn Dahlström som är arrangör för galan i samarbete med Oxelösunds kommun.

Det blir således mat, underhållning och prisutdelning i Koordinatens eventsal under kvällen, med Caxton Njuki som konferencier. Men det handlar inte om något publikt arrangemang.

Artikelbild

Torbjörn Dahlström håller i trådarna för första upplagan av Oxelösundsgalan.

– Vi har inte de platserna tyvärr. Det är i första hand pristagarna, Centrumföreningen och de som är med i nätverket kring platsvarumärket ”We are Oxelösund” som kommer. Vi hade velat bjuda in fler, men det går tyvärr inte. Tyvärr har vi ingen riktig arena för sådant här i Oxelösund längre, säger Dahlström.

Galan blir lite av ett test.

– Vi kom på ganska sent att vi skulle köra. Vi provar och ser vad kvällen utmynnar i, säger Dahlström.