Nyköpings moderata oppositionsråd är kritisk till att Centerpartiet har gjort upp med Socialdemokraterna, trots löften inför valet om att verka för ett nytt ledarskap.

– De gick till val på att byta ut ledarskapet och som det ser ut att bli har Centern gjort precis det motsatta. De har stöttat fram samma ledarskap igen, både i Nyköping, i Sörmland som region och nu slutligen för Sverige.

Hon kallar agerandet för "oerhört speciellt".

– De har aktivt sett till att samma gamla styre sitter kvar på alla tre nivåer.

Hon delar inte bilden att det är mycket liberal politik som har fått genomslag i överenskommelsen.

– Av det jag har sett hittills är det oroväckande mycket utredningar. Det är ett klassiskt upplägg för saker man vill skjuta på framtiden.

► Läs mer: Följ den senaste utvecklingen i regeringsfrågan här

Anna af Sillén tror att den politik som överenskommelsen innebär kommer att påverka Nyköping negativt.

– Det kommer att bli kännbart för alla Sveriges kommuner att vi har en tvåpartiregering som kräver aktivt stöd av V, C och L.

Hon säger vidare att Centerpartiet kunde ha valt en regering tillsammans med tre andra liberala partier och en liberalkonservativ statsminister i Ulf Kristersson. Något som hon tror hade blivit mer kraftfullt, trots att SD-stöd skulle behövas.

– Vi har nått en oroväckande nivå av ängslighet när man baserar en regering på vad man vill stoppa i stället för vad man vill göra för att få en så bra utveckling för landet som möjligt. Det här blir en kompromissregering och jag förstår inte hur Centern landar i den här lösningen.