En "lagom" stor skola ska byggas vid Rosvalla. Det meddelade Socialdemokraterna under torsdagens pressträff i förra veckan. Oppositionsrådet Anna af Sillén ställer sig frågande till uttalandet med hänvisning till tidigare utfall i kommunstyrelsen.

– S, V och MP tog ju ett kommunstyrelsebeslut i september förra året om att bygga den här jätteskolan, och det beslutet ligger ju kvar. Det gäller en skola vid Rosvalla, dimensionerad för upp till 700 barn. Jag tycker att det man säger och det man gör inte riktigt hänger ihop, säger af Sillén.

Socialdemokraterna presenterade även ett förslag om att skjuta till mer pengar till skolor där eleverna har större behov, något som skulle innebära mindre pengar till friskolorna.

– De flesta friskolor kommer att få mindre ersättning, men inte alla, sa Kent Pettersson, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Anna af Sillén är kritisk.

– Som jag förstår det bygger de sin uppfattning på att det inte finns barn på friskolor som är i behov av särskilt stöd. Det är ett väldigt olyckligt utspel tycker jag, säger af Sillén.