I efterdyningarna av Rydbergs konkurs påverkades ett stort antal företag och många drabbades ekonomiskt. Enligt vd Inge Tallberg var det en tvist om Hjortensbergsbadet som drev bolaget i sank. Byggnads ordförande i avdelning Öst, Magnus Cato, beklagade men såg en ljusglimt:

– Det positiva är väl att de som är uppsagda förhoppningsvis kan hitta nya jobb ganska omgående.

I Gnesta presenterades i april en centrumplan med ett helt nytt kvarter om 115 lägenheter och utökade lokaler för handel. En man dömdes till sex månaders fängelse i hovrätten efter att ha kört på en kvinna i Stjärnhov och en skabbangripen varg sköts vid skyddsjakt. I Vagnhärad skadades en pojke allvarligt i kalkbrottet och i Västerljung presenterades det första huset i trakten som faller offer för Ostlänken: En villa från 1915.

Artikelbild

Läsarna fick äntligen möta den "gamle" Erik Skoglund i april. Han skämtade och pratade boxning inför publiceringen i SN.

Delar av centrala Nyköping klottrades ner med nazistpropaganda i april, det var rekordlång kö till hyresrätter hos Nyköpingshem och Skavsta köptes upp av en fransk flygplatsjätte.

Nya resecentrum gick några steg närmare verklighet. Läsarna fick veta att gamla stationshuset bevaras, liksom halva godsmagasinet och bostadshuset närmast Brunnsgatan. "Men kastanjerna måste bort", skrev SN:s reporter om de gamla träden vid Folkungavallen.

Den varmaste nyheten i april var Erik Skoglunds första egna berättelse om hjärnblödningen. "Jag tror att det tidigare rekordet att lämna rehabavdelningen efter en sådan här stor operation var fyra månader, och då lämnade de i rullstol. Jag gick ut med en krycka efter två veckor", sa den älskade boxningsprofilen.