– Bredband på landsbygden är en rättvisefråga. Vi har även lägenhet i Stockholm och där är bredbandet gratis, ska vi få bredband här måste vi betala.
Det säger Hans Liljeroth, som bott i Aspa i tre år. Men det var inte det enda han hade invändningar mot. När han flyttade till Aspa så var bussförbindelserna till Gnesta och pendeltåget betydligt bättre.
Och han förstår inte varför länstrafiken i Sörmland och SL i Stockholm kan synka sina tidtabeller bättre så att de passar bättre i stället för att tvingas vänta lång tid vid buss- eller tågbyte.
– Dessutom tycker jag att det borde finnas en miljöstation för återvinning i Aspa, säger Hans Liljeroth.
I Aspa har inrättning efter inrättning försvunnit. Skolan försvann tidigt 1970-tal, distriktssköterskemottagningen för fem år sedan och nu har även hårfrisörskan bommat igen.
Men macken i Ludgo finns kvar. Där arbetar Kethanya Phansiri Malmberg. Hon har bott här i åtta år. När vi diskuterar attentatet i Bangkok blir hon ledsen eftersom det får sådana konsekvenser för Thailand. Turisterna med kineserna i första ledet riskerar att stanna hemma och det betyder att hennes landsmän kan få det ännu tuffare ekonomiskt.
I Aspa trivs hon dock och det finns en kraft och energi bland invånarna att få bygden att leva.
Mona Bäckbro har till exempel lämnat in över 1 300 namnunderskrifter till Nyköpings kommun om att resursfördelning bland skolorna ska vara lika oavsett skola i stan eller på landsbygden.