För förstaklassaaren Tilda Kron betyder det att hon vid dagens gymnastiklektion får prova på att jonglera och göra konster i trapets, med spännande lärare från Circus Le Fou.
– Det är roligt att få prova nya saker. Jag har fått snurra på tallrik och hänga i trapets. Det här är faktiskt jättekul! tycker hon.
Kompisen Victor Palmqvist är också nöjd:
– Jag får jonglera och göra pyramid. Och när vi läser, läser vi cirkusböcker istället för vanliga böcker. Det är roligt, tycker han.
I en annan skolsal håller clownen Ottilia workshop med barnen, som alla hakar på hennes infall med nyfikna blickar och glatt fniss.
– Syftet med cirkusprojektet är att barnen ska samarbeta, lära känna varandra och våga lite mer. När de små märker att de stora sexorna inte är så läskiga, växer modet och vänskapen, berättar Camilla Börjesson, klasslärare för skolans ettor.
– Det handlar också om att väcka elevernas kreativitet, och låta dem pröva sina kunskaper på olika sätt, säger musiklärare Marija Meiszner.
För cirkus är ett tema med oändligt antal infallsvinklar.
– För de yngre eleverna kan det till exempel handla om att måla cirkustält, och att träna på bokstaven C. De äldre kanske pratar om cirkuslivets för- och nackdelar, och vad det kan innebära för barn och djur att flytta runt till olika platser, säger Camilla Börjesson.
Denna vecka handlar mycket om att prova på olika former av cirkus, till exempel akrobatik. Nästa vecka är det dags att välja grupp, inför de avslutande föreställningarna för elevernas familjer.
– Då får man välja vad man vill jobba med. Till exempel clowneri, jonglering, musik, scenografi, eller kanske att agera djur på scenen, berättar Camilla Börjesson.
Torsdag-fredag nästa vecka är det dags för eleverna att visa allt de lärt.
– Men man måste inte stå på scenen om man inte vill. Man kan vara delaktig på många andra sätt, till exempel genom att ordna med ljud och ljus.