En strid ström av kunder serveras mat av Helena Hedström, som står i kassan just den här dagen.
– Vad är det för dumheter med att ni ska stänga? Den bästa maten lagas här, säger en man medan han betalar.
Helena Hedström har jobbat här sedan öppningen 1977. Nu får hon vara med om stängningen också.
– Det är jättetrist. Vi som jobbar här blir arbetslösa, säger hon.
På restaurangen jobbar fyra fastanställda och fyra extrapersonal. Enligt restaurangchefen Heléne Moberg Jansson får de omställningsförsäkring, och fast beslutet känns tungt förstår hon anledningarna till stängningen.
– När man bygger om Coop ska man minska ytan, en vägg ska dras precis här igenom och att flytta köket skulle kosta miljoner. Coop centralt har fattat beslut om att inte längre ska driva restauranger, utan satsa på kärnverksamheten, att sälja livsmedel. Jag förstår skälen men det känns väldigt tråkigt, säger hon.
Kunden Monica Hedén Krusell var en av dem som sörjde beslutet.
– De gör riktig lagad mat här, och har den bästa smörgåstårtan i stan. Det är en viktig social punkt, många av de som kommer hit och äter är stammisar.