All världens djurhållning står för nära en femtedel av utsläppen av växthusgaser. Alltfler röster hörs för att då och då ersätta en kötträtt med vegetarisk mat. Sandra Andersson, Sanna Lundqvist Källdén och Mikaela Steen går i Tessinskolan och har inom projektet Ung Företagsamhet startat ett företag. Idén är att sälja en ekologisk almanacka.
– Vi säger inte att folk ska bli vegetarianer. Vi är inte vegetarianer själva, men vi tänker på att ta vegetarisk mat ibland, säger Mikaela Steen.
– Vi vill få folk att engagera sig på ett enkelt sätt.
Läs mer i papperstidningen fredagen 5 februari: Köttets betydelse i den västerländska kulturen.
De tipsar om miljövänligt liv
Tre Nyköpingstjejer startade företaget Ecodays och säljer en almanacka med tips om hur var och en kan vara miljövänlig. Ett av tipsen är att äta vegetariskt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!