Hon tycker att det känns härligt att kvällarna äntligen blir ljusare.
– Då kan man sitta längre på balkongen och njuta. Grilla och kanske ta ett glas vin om det är fint väder.
Eva Gabrielsson och Cecilia Fogelström jobbar i hemtjänsten och kommer säkert att få hjälpa många äldre att ställa om sina klockor. Så brukar det vara när tiden ändras.
Känner ni av tidsomställningen?
– Nej, vi har så oregelbundna arbetstider så den märks inte. Men det är skönt att det går åt rätt håll nu. Får man en stund över kan man sitta ute längre på kvällen.
Abyan Abdi är 14 år och går på Nyköpings högstadium.
– Det blir bra med sommartid och att det blir ljusare. Då kan man vara ute längre på kvällen. Men jag kanske blir trött om det är mörkare på morgonen, säger hon.
Historiskt sett har omställningen till sommartid handlat om att nyttja dygnets soltimmar och att spara energi. Kritiker mot sommartiden menar dock att de önskade samhällseffekterna uteblir och att den förskjutna dygnsrytmen i stället ställer till med problem som till exempel sömnbrist.
– Jag har inga problem, tidsomställningen påverkar mig inte alls. Jag njuter av ljuset, säger Tina Jakobsson.
Sommartiden inleds klockan 02.00 natten mot söndagen och slutar den sista söndagen i oktober. Då återgår Sverige till vintertid som också betecknas "normaltid".
I Nyköping gick solen upp klockan 05.26 och ned klockan 18.27 på lördagen. På söndag går solen upp klockan 06.23 och ned klockan 19.29.