– Vid det andra inbrottet bröts dörren upp rejält och att få tag på en låssmed en söndag är inte helt enkelt, så vi satt på restaurangen och höll vakt fram till 06 så att det inte skulle hända igen.
Det säger en trött Bemir Brkic på måndagsmorgonen. Han jobbar på restaurangen som utsattes för dubbla inbrott veckan som gick. Först på natten mellan torsdag/fredag och det andra mellan lördag/söndag.
Båda gångerna tog sig någon in via en källardörr.
– Det förstör för väldigt många och vi måste lägga onödig energi på detta, framförallt just nu under jul och under en pandemi med restriktioner där vi redan har det tufft. December är en av restaurangernas tuffaste månad, säger Fanny Gusterman på Bar N Burger.
Värdet på godset som tjuvarna kom över uppskattas till närmare 35 000 kronor.
– Mest spritflaskor men även skruvdragare, toapapper, glass, kycklingvingar, churros och tre kilo Nutella. Det var märkliga saker, säger Bemir Brkic.
Restaurangen har ändå kunnat hålla öppet som vanligt.
Två misstänkta tjuvar från det sista inbrottet har kunnat identifieras. Och delar av stöldgodset påträffades i ett källarutrymme i samma byggnad som restaurangen.
– Det är två män som båda är kända av polisen sedan tidigare. De förnekar brott i nuläget. Vi ska höra de inblandade och sedan söker vi efter stöldgodset, säger åklagare Adolf Moberg Oleszkiewicz som leder förundersökningen.
Det finns dock ingen misstänkt för det första inbrottet, i nuläget.