Ambitionsnivån är sällan så hög som i början av varje amatörs förestående bakningsprojekt. Man föreställer sig praktfullheten av den fulländade cupcaken - gyllenbrunt gräddad, harmonisk och proportionerlig i storlek, med en perfekt anlagd frosting som bär några sparsamma flingor av oklanderligt riven choklad.
En timme senare står man där och betraktar något som i det närmaste påminner om antitesen till det som drömskt frammanades inne i huvudet. Besvikelsen är total, följt av en ilska som för stegen raka vägen till närmaste konditori.
Detta vill Ålberga-bon Esmeralda Gordon motverka med sitt företag "Esmeraldas sockerbitar". Under hösten kommer hon göra så kallade homeparty-besök hemma hos kompisgäng för att presentera bakverktyg och livsmedel för dekorering av bakning.
– Det är som att gå och shoppa på stan med en grupp kompisar, fast man gör det hemma. Och så får man möjlighet att klämma och känna ordentligt på produkterna, säger Esmeralda.
– Stämningen brukar vara väldigt avslappnad, man fikar lite, kanske till och med tar ett glas vin om man har träffen på kvällen, fortsätter hon.
"Esmeraldas sockerbitar" drivs egenhändigt av Esmeralda, men under ett annat företag, varifrån Esmeralda beställer sina produkter.
Under träffarna får deltagarna bestämma vad de vill prova på - dekorering av tårtor, eller cupcakes, eller kanske så kallade "cake pops".
– Det är en kaka som ser ut som en vanlig godisklubba, som man sedan kan dekorera på olika sätt, berättar Esmeralda.
Bakning i allmänhet och dekorering i synnerhet är något som har blivit allt mer populärt, menar Esmeralda, inte minst genom tv-program som "Hela Sverige bakar" och "Cake Boss".
– En av anledningarna till att det är så populärt tror jag beror på att det finns mycket mera verktyg att arbeta med idag, det fanns det inte för bara några år sedan. Det tilltalar många tror jag, säger hon.