På spisen kokar vatten och på köksbänken är pastamaskinen uppställd. Marcus Millberg gillar att laga mat samtidigt som han pratar.
– Jag måste testa den här pastan. Min fru är glutenallergiker och min dotter har tröttnat lite på svamp, så nu får ni säga vad ni tycker, säger han och börjar rulla pastadegen platt.
Marcus Millberg har alltid gillat mat. Han utbildade sig till kock på restaurangskola i Stockholm och passade under sista året på att praktisera på Savoy Grill i London, den temperamentsfulle kändiskocken Gordon Ramseys krog.
– Det är ett jättebra cv, men det mesta jag tog med dig därifrån är disciplin. Det var mycket annat man inte tog med sig. I Sverige har vi en finare kultur i restaurangvärlden, där var det som man trodde att det skulle vara. Det skreks och skälldes, men det var kul att få uppleva, säger han.
Vid hemkomsten till Sverige började han fokusera på streetfood; hamburgare, tacos och pizza. Han blev sedan kökschef på en restaurang men tröttnade efter ett tag.
– Jag slutade som kock och började sälja kläder i stället, säger han.
Det var 2020. Men en dag skickade frun ett meddelande till honom på jobbet: "Vi ska åka och kolla på ett hus i Nyköping".
– Och det blev succé. Det är inte det här huset vi bor i nu utan ett annat, närmare Nyköping. Men det tog bara tre månader så var vi Nyköpingsbor i varje fall.
Och på den vägen är det. Nu bor familjen ett stenkast från Runtuna kyrka och Marcus Millberg säljer inte längre kläder. Med flytten så dök nämligen nya kockjobb upp på Öster Malma och sedermera med bröllopsarrangemang på Grytsbergs säteri.
– Det var mycket man kom ihåg men mycket som var nytt. Jag hade inte jobbat så mycket med klassisk matlagning, så det var roligt att få jobba med grundtekniker, att göra såser, stycka vilt. Jag är uppväxt med jakt, både pappa och morfar jagade, så jag har varit med lite men jag har inte jobbat med det så det var en häftig grej.
Och det är något som är basen för hans nystartade företag nu. På hemsidan skriver han att han gärna serverar en tallrik med "det vilda från skogen och noga utvalda klorofyllstinna grönsaker".
Men kunderna får givetvis själva bestämma vad som ska serveras på deras fest.
– Jag brukar få dra information ur dem. Efter ett tag brukar det komma fram vad de gillar och inte gillar.
Men är det inte svårt att laga mat som alla kan äta? Det finns ju så många allergier numera.
– Ja, det blir mer och mer sånt, men jag lever med en glutenallergiker så jag är väl medveten om det. Man blir van att laga mat till folk som vill ha specialkost. När jag jobbade på Öster Malma kunde det komma in kunder med långa listor på vad de inte kunde äta.
Han säger att det kan förstöra lite av hans kreativitet, men att det bara är att lösa problemet.
I den nu väldigt tunna pastadegen sprutar Marcus Millberg in en röra, förenklat uttryckt gjort på egenplockad svamp från ifjol blandad med ricotta.
Att laga mat och prata är något han gillar. Det var egentligen där drömmen om det egna företaget växte fram.
– Jag var anställd som privatkock ett tag men jag kände att jag vill vara bland människor. Jag vill inte stå och gömma mig i något kök. Jag vill ge ännu mer personlig service än vad man kan göra i en vanlig restaurang.
Företaget, som än så länge bara har en anställd, det vill säga Marcus själv, har två grenar, dels catering, dels uthyrning av kocktjänst. Det vill säga, Marcus kommer hem till dig och lagar mat.
Måste köket se ut på ett visst sätt för att du ska kunna laga mat?
– Nej, inte alls. Har du spis och ugn blir jag glad, har du inte resten så löser jag det. Men vill du äta mat ute i skogen så fixar jag det också.
Men kan vem som helst anlita dig som kock?
– Jo, det tycker jag. Jag har inga färdiga menyer utan jag anpassar mig till vad folk vill ha. Vill de ha en liten buffé till en begravningslunch så löser jag det. Sen är det klart att det kostar pengar att ha en privatkock, men jag försöker att tillgodose en så bred massa som jag kan.
Marcus Millberg lägger upp Agnolottin på assietter, strör på lite gröna ärtor, river pecorino och ber oss att sätta oss ned vid det lantliga köksbordet.
– Just nu älskar jag att laga mat. Att se när gästerna tar första tuggan och känner "wow". Den känslan är så mäktig. Det är ändå något som jag stått och skapat med mina händer och så är det någon som tycker det är gott. Det lever man länge på.