– Jag tror ingenting. Jag vet ingenting, säger Mohammad al-Safadi.
Han är en av drygt 200 elever på Gripenskolans språkintroduktion som saknar uppehållstillstånd.
Regeringen förbereder för att låsa in fler i väntan på avvisning för att förhindra att de går under jorden. Under året väntas 3 500 personer skickas tillbaka till sina ursprungsländer med tvång. Särskilt många från Afghanistan och Somalia kommer att få avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd.
I klass 13 D väntar många fortfarande på beskedet från Migrationsverket. Några av deras vänner har redan lämnat Sverige. Sedan årsskiftet har 20 elever på skolan lämnat landet.
– När man berättar vad man har gått igenom tror man att de ska ha medkänsla, men det verkar inte som de har det, säger Taher Hassani.
Han kom från Afghanistan via Turkiet och Lesbos. Han lämnade fingeravtryck från alla fingrar i Grekland, men vet fortfarande inte varför. Alaeddin Aikadri, som kom till Sverige från Syrien via Italien undrar också varför han var tvungen att lämna fingeravtryck.
– Det brukar man väl lämna när man har begått ett brott?
Nahid Mohseni är skolpsykolog på Gripen och berättar att ovissheten påverkar eleverna.
– De flesta av våra elever befinner sig i en ytterst oklar livssituation vilket hindrar dem att utvecklas i en positiv riktning. Vi ser dessutom en ökning av utvisningshot, säger hon.
Totalt beräknas 23 000 av de personer som har sökt asyl i Sverige åka tillbaka till sina hemländer. Men några av eleverna på Gripen säger att de inte kan åka tillbaka.
– Jag kan inte berätta varför, säger Ali Rahimi från Afghanistan.
Mohammad al-Safadi kommer från Palestina, men har bott i Syrien och senast i Libanon.
– Så är situationen för många av våra ungdomar. Ofta kan man inte ens säga vilket land de ska skickas tillbaka till. Eleverna skickas till det land de formellt är födda i men inte det land de är uppvuxna i, mot ungdomarnas vilja, mot en avsaknad av möjlighet till ett meningsfullt liv, säger Nahid Mohseni.
Väntan gör att det är svårt för eleverna att gå vidare med sina liv innan de vet vad som kommer att hända.
– Många av våra elever bär på traumatiska erfarenheter. Vi har att göra med ensamkommande flyktingbarn. Drömmen om en hållbar framtid försvåras av regeringens beslut, säger Nahid Mohseni.
– Barnkonventionen och internationell asylrätt respekteras inte.