Hemkörning blev sund vändpunkt

Familjen Nilsson ville bort från "pasta-och-korv-träsket". Så för tre år sedan gick de över till att få maten levererad till hemmet istället.

Matkasseinvation2.jpg

Matkasseinvation2.jpg

Foto:

NYKÖPING2014-11-20 08:11

Vid 20.30 plingar det på dörren, det är veckans mat som levereras i två fulla kassar till bostaden i Bryngelstorp.

– Torsk med lättkokta grönsaker verkar godast, säger sonen Gustav efter att ha synat recepten som följer med kassarna.

Så här har familjen löst matfrågan de senaste tre åren; hemkörning av råvaror och tillhörande recept för fyra middagar och en kasse med frukt.

– Vi hade dålig variation på maten tidigare och det blev mycket pasta med korv, så vi bestämde oss för att prova det här ett tag, säger Kajsa Nilsson.

Även i en mellanstor kommun som Nyköping så fanns det flera leverantörer att välja mellan och familjen har provat sig fram mellan olika alternativ.

Kajsa upplever att den stora fördelen med upplägget är att man har fått en betydligt sundare kosthållning.

– Vi äter mer fisk nu och maten är ekologisk.

En annan förtjänst är tidsvinsten. Kajsa cyklar till och från jobbet och vill kunna fortsätta med det, då passar det bra med hemkörning.

– Jag slipper tänka så mycket själv och recepten följer ju med. Det blir både bättre och ner varierad mat.

Hemleveranserna har inte blivit en dyrare lösning för familjen.

– Nej, jag tycker inte det, för vi har nästan helt slutat med hämtmat och jag kan även ta med mig matlådor till jobbet.

Det blir några enstaka besök på de vanliga mataffärerna fortfarande, främst för att inhandla varor till frukost men även en del andra basprodukter som leverantören inte kör ut.

– Men vi skulle gärna få alla basvaror hemlevererade också, vi får så mycket kött ändå eftersom vi jagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om