Vi befinner oss på en mörk digital bakgård av de sociala medierna, ett avgrundshål på nätet där hat obarmhärtigt far fram utan tillstymmelse till eftertanke. "Äcklig, skabb, slyna, bitch, fitta, dum i hela jävla huvudet".
Orden kommer från en profilsida på den internationella frågesajten ask.fm, och riktar sig till en nybliven tonåring. Det är ett av flera exempel på nätmobbning som föreläsaren Johanna Arogén presenterar från nätsajter som Twitter, Facebook, Tumblr och ovanstående ask.fm. För att nämna några.
Just nu träffar hon elever och föräldrar i Nyköping för att diskutera hur elever i årskurs 4-9 behandlar varandra på sociala medier, vad nätmobbning beror på och vad man kan göra för att motverka det. Under torsdagskvällen träffade hon föräldrar till elever på Fokusskolan.
– Klimatet bland barnen, inte minst i skolan, är mycket hårdare nu än vad det var förr. Det är väldigt hårda och fula ord. Man säger hemska saker som "gå och döda dig själv", det har blivit som ett vanligt skällsord, säger Johanna.
Johanna baserar sina föreläsningar på egna erfarenheter och forskning och förhoppningen är nu att fortsätta föreläsa för flera skolor i Nyköping.
– Det här har precis kommit igång. Jag har fått massa förfrågningar från Uppsala, Luleå och Örebro bland annat. Intresset är stort även i Nyköping men det är en budgetfråga för många, säger Johanna.
Under kvällen på Fokusskolan deltog ett tiotal föräldrar. En av dessa var Åsa Backman, mamma till en 9-åring och en 11-åring. Hon tror, precis som Johanna, att man måste möta ungdomarna på deras egna villkor.
– Jag tror inte att man vinner något på att förbjuda att barn och ungdomar håller på med det här, bara för att vi känner att vi inte förstår. Vi måste prata med barnen, det här finns ju och det måste vi förhålla oss till. Vi måste ge dem värderingarna och hjälpa dem, lägga oss i, prata och diskutera, säger hon.