I tio års tid har Sohel Kino drivit en libanesisk restaurang i Stockholm. Nu har han flyttat verksamheten Libanon kök och bar till Fikas gamla lokaler på Östra Kyrkogatan i centrala Nyköping.
– Vi tycker att libanesisk mat behövs i Nyköping och ser att vi kan erbjuda något unikt, säger han.
Störst fokus kommer ligga på så kallade mezerätter, vilket är smårätter från Mellanöstern. Couscous, hummus och tzatziki är exempel på sådana som de flesta kanske redan känner till och som går att hitta i ett mezekök.
– Tabbouleh, eller persiljasallad, kanske många svenskar inte känner till, säger Sohel Kino.
– Fattoush är en annan slags sallad som vegetarianer kommer att älska. Vi kommer även erbjuda lite lyxvaror, som scampis och grodlår.
När restaurangen officiellt öppnar på torsdag kommer man bland annat erbjuda gästerna på en stor meny till "ett bra pris", som Sohel Kino själv uttrycker det.
– Tolv mezerätter med grillmix, frukt, kaffe och efterrätt. Så kan man bland annat prova grodlåren då om man vill, avslutar han.