– Vi har ett evenemang här för oss motorintresserade ungdomar med några tävlingar, vi får prova på motorbanan, grilla och ha det kul och umgås, berättar Hanna Hagberg som är på plats med sin A-traktor.
Onsdagens evenemang är ett samarbete mellan en mängd olika aktörer och resultatet av tre träffar som ägt rum tidigare i höst mellan bland annat Nyköpings kommun, Ung Kraft, Nyköpings arenor, Oxelösunds kommun, polisen och SMK Nyköping, något tidningen tidigare rapporterat om.
Förhoppningen är att det här samarbetet ska mynna ut i att motorburen ungdom i området ska få en fritidsgård att hänga i där de inte stör andra, berättar Hanna Hagberg.
– Vi skulle ha en samlingsplats där vi kan träffas och umgås utan att störa andra, säger Ellinor Gustafsson.
Under eftermiddagen erbjöds ungdomarna en massa blandade aktiviteter.
– Vi har kört sladdbana, haft bromstävling, som jag precis körde, jag var 40 centimeter från konan säger Hanna Hagberg stoltserande och Ellinor Gustafsson fyller i:
– Det finns en simulator här inne så att man kan prova på hur det är att köra rallybil.
Gruppchef för områdespolisen i Nyköping, Tobias Kjell, var också på plats och ser ett behov av att få insyn i motorburen ungdoms tillvaro och tror att detta kan vara en bra start.
– Ett problem vi har haft med motorburen ungdom är att det är en värld utan vuxennärvaro, en rullande fritidsgård utan vuxna, och det mår inte alla barn bra av. Därför tror jag att det är bra att skapa ställen där vi når ungdomarna.
Juliet Jakob är fritidsledare på Nyköpings arenor och en av de drivande krafterna bakom initiativet.
– Det är Nyköpings arenor som bjuder på allt det här idag, säger hon och fortsätter:
– Vi är otroligt många vuxna involverade i det här, det är ungdomsstödjare, fritidsledare, SMK Nyköping, folk från räddningstjänsten, polisen, Stigtomta-Vrena församling.
Maja Ulvenhag är ungdomsstödjare på Nyköpings kommun och berättar om varför man satsar på att jobba med motorburen ungdom.
– Det här är ett initiativ från oss efter ha läst om A-traktorer i tidningen i somras, säger hon.
Allt har gått snabbt och många är intresserade av att delta och bidra på olika sätt, Maja Ulvenhag ser därför positivt på framtiden.
– Vi ska ha fler möten för att se om vi kan organisera oss på något vis, det finns ju EU-pengar att söka för landsbygdsutveckling, den tanken hade vi nog inte alls när vi började med det här.