Det är företaget Bassam och Dimche som ska driva restaurangen. En av delägarna drev tidigare pizzerian i Brandkärr, Nyköping.
Restaurangföretaget ska betala 614 400 kronor i årshyra på Rosvalla.
Ytan för restaurangen är 512 kvadratmeter, vilket gör ett kvadratmeterpris på 1 200 kronor.
Hyresavtalet sträcker sig fem år och med en uppsägningstid på tolv månader.
I hyresavtalet står det att restaurangen förbinder sig att ha öppet alla dagar och att kommunbolaget Nyköpings sport och events vd har rätt att stänga "verksamheten för evenemang som inte går att samordna med restaurangens verksamhet".
I avtalet står även att restaurangens inriktning ska vara "närproducerad kost i hög utsträckning med fina råvaror och pizza".
Restaurangen ska rymma två våningsplan i ena kortändan av nya sporthallen.
Planer har även funnits för en butik i nya sporthallen. Men de planerna har lagts på is, enligt Nyköpings sport och events ordförande Urban Granström (S).
Sedan tidigare finns en restaurang i bowlinghallen.