– Det känns bra, vi blickar mot nya tider, säger Anne-Christine Aldrin, ägare av Tuna Orangeri.
Beslutet att lägga ned verksamhetens bed and breakfast togs för att minska arbetsbelastningen. Anne-Christine Aldrin berättar att det var svårt att hitta personal och att hon fått arbeta mycket själv.
– Jag tror att många hotell och restauranger upplever att det är svårt att hitta personal.
Verksamheten har funnits sedan 2012 och bestod tidigare även av ett kafé, som fick stängas på grund av coronapandemin.
– Det var inte lönsamt att fortsätta ha det eftersom att det kom så lite folk.
Nu satsar Tuna Orangeri på sin långtidsuthyrning av rum samt konferenser. Något som fungerat bra hittills, menar Anne-Christine Aldrin.
– Det är lägre arbetsbelastning, vilket känns bra, och rent ekonomiskt är det inte så stor skillnad.
Tuna Orangeri har haft många stamgäster som hört av sig efter att bed and breakfast-verksamheten upphört.
– De har ringt och frågat ifall det är fullbokat när de inte hittat oss på de vanliga bokningssidorna. När jag då berättat om förändringen har de blivit ledsna förstås, säger Anne-Christine Aldrin.
Nu väntar en ny tid för Tuna Orangeri och Anne-Christine Aldrin ser tillbaka med glädje på åren som gått.
– Självklart är det sorgligt att man inte kan fortsätta, men samtidigt har allt sin tid och det här känns som ett naturligt sätt att gå vidare. Verksamheten får en ny karaktär. Det har varit en himla rolig resa, men det blir bra även framöver.