Anmar Mustafa är projektledare för ombyggnaden och renoveringen av Gripenskolan.
– Det här kommer varken att påverka tidsplanen eller projekteringen. Det blir bara en extra åtgärd när sprickorna ska gjutas igen, men det är småpengar i sammanhanget, säger han.
Mustafa har haft ett möte på plats med konstruktören för ombyggnaden. Bedömningen är att marken har slutat röra sig nu.
– Troligtvis handlade det om att marken reste sig när tyngden från den gamla byggnaden försvann. Det ska inte vara någon konstruktionsmässig fara, säger han.
Etapp två av Gripenskolans stora ombyggnad är igång. Under sommaren startade renoveringen och ombyggnaden av gamla aulabyggnaden samt rivningen av halva teknikbyggnaden. En helt ny byggnad som ska länka ihop de andra byggnaderna och även fungera som entré ska också byggas.
– Först var det bara tänkt att taket på Teknikhuset skulle bytas, men sedan visade det sig att även bottenplattan var dålig. När man måste byta både golvet och taket är det inte så mycket kvar av huset, då är det bättre att riva det, sa dåvarande projektledaren Linda Fransson i en intervju med SN i maj i år.
Själva verkstadsdelen av teknikbyggnaden ska vara kvar, och det är i den som golvsprickorna nu har uppstått.
I december 2017 är det beräknad start av etapp tre: renovering och ombyggnation av resterande delen av gamla expeditionsbyggnaden. Det som nu är matsal och mottagningskök blir verksamhetslokaler.
Den totala budgeten för alla tre etapperna av ombyggnaden av Gripenskolan är 285 miljoner kronor. Enligt tidsplanen ska allt vara klart i maj 2018.