Sörmlandspolisen gör sin trygghetsmätning vart annat år. Även tidigare mätningar har visat att människor i Brandkärr är relativt otrygga.
Peter Wahlberg berättar att polisen därför försöker vara extra synlig i området. Dessutom samarbetar man med kommunen runt områdets medborgarkontor och tillsammans med andra aktörer försöker man även att få i gång trappsamverkan.
Enligt trygghetsmätningen så är arbetet uppskattat. 66 procent av människorna i Brandkärr är nämligen nöjda med hur polisen hanterar bostadsområdets problem. I Nyköping som helhet svarar 37 procent ja på samma fråga.
– Förtroendet för polisens arbete är väldigt högt i Brandkärr. Därför kommer vi fortsätta på samma sätt och förhoppningsvis leder det till ökad trygghet med tiden, säger han.
Även Peter Wahlberg konstaterar att Brandkärrsborna är relativt otrygga, trots att brottsligheten i området inte är speciellt stor. Även han bedömer att närmare kontakt mellan grannar kan leda till ökad trygghet.
– Där kan ju trappsamverkan vara en möjlig väg. Tyvärr har det varit trögt att få i gång verksamheten.
Peter Wahlberg tror även att andra faktorer kan inverka på känslan av trygghet. Andelen människor som lever under ekonomiskt svåra förhållanden är relativt sett högre i området.
– Lever man i en ekonomiskt otrygg situation så kan det nog spela in på känslan av trygghet totalt sett, säger han.
Enligt undersökningen är människor som bor i Trosas tätort tryggast. Hela 89 procent svarar att de känner sig trygga med att gå ute ensamma sent en kväll i sitt område.
Människor som bor i Oxelösunds centrum är näst mest otrygga. 51 procent säger sig vara trygga med att gå ut sent, medan 31 procent säger sig vara otrygga.
Samtidigt uppger 22 procent av människorna i Oxelösunds centrum att de har utsatts för brott, vilket alltså är något högre än i Brandkärr.