Ramadan startar egen restaurang – hoppas fylla lucka

Det var på gång för några år sedan, men då valde han att avvakta. Nu gör Ramadan Mecanovci, 28, verklighet av sina drömmar och öppnar egen restaurang i centrala Nyköping.


Ramadan Mecanovci, 28, satsar på egen restaurang efter nio år i branschen.

Ramadan Mecanovci, 28, satsar på egen restaurang efter nio år i branschen.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2024-12-05 20:39

– Jag har jobbat länge med det här och det finns inte så många ställen som har husmanskost med buffé, säger Ramadan Mecanovci.

Nyköpingsbon har närmare nio års erfarenhet av branschen i bagaget. Från en del pizzerior, från Courtside på Rosvalla och senast från Rhodos på Öster. Men nu blir det alltså husmanskost med lunchbuffé.

För några år sedan hade han planer på att starta en egen restaurang men då vågade han inte satsa. Efter att ha samlat på sig mer erfarenhet kände han att läget var rätt nu. Han har köpt lokalen på Västra Storgatan, ett stenkast från Teaterparken, där det nu ligger en pizzeria.

Invändigt behövs inga större arbetsinsatser, bedömer Ramadan Mecanovci.

De senaste åren har flera ägare försökt få snurr på verksamheten, utan att bli långvariga.

undefined
Nu hoppas krögaren fylla ett hål på matmarknaden i Nyköping, varav husmanskost står på matsedeln.

Varför tror du att du kommer lyckas?

– Jag har en bra kock som har 20 års erfarenhet. Och jag tror att många känner igen både mig och honom, säger Ramadan Mecanovci.

Skulle behovet uppstå kan det även bli så att Ramadans fru och pappa hjälper till.

– Lite som ett familjeföretag kan man säga.

Husmans restaurang och pizzeria ska stället heta. Så även om husmanskosten står i centrum blir det alltså även en del andra inslag.

Första januari öppnar restaurangen, lagom till "internationella pizzadagen".

Samtidigt har Ramadan, som har rötterna i Serbien, en liten dröm om att ha Balkan-mat på menyn.

– Vi får se, det kanske kommer i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!