I maj fick restaurang Chili Nam Nam ett föreläggande som var förenat med vite. Det gällde brister i restaurangens förvaring av kött. Vid flera kontroller har kött förvarats i temperaturer som gör att bakterier kan växa till i köttet.
Sedan maj har uppföljande kontroller gjorts en gång i månaden och det visades i augusti att såväl kyckling som biff och fläskkött inte förvarades tillräckligt varmt.
Eftersom föreläggandet inte har följts har miljönämnden i Nyköping ansökt om att vitet ska utdömas och Förvaltningsrätten går alltså på nämndens linje och dömer restaurangen att betala 25 000 kronor i vite.
Nämnden fick information om att nämnden ansökte om att få vitet utdömt, men har inte svarat.
För att livsmedel inte ska innebära en risk för matgästerna ska de förvaras vid temperaturer antingen under åtta grader eller över 60 grader. Vid inspektionen som gjordes i augusti var förvarades kyckling i en temperatur på knappt 52 grader, biff knappt 45 grader och fläskkött knappt 22 grader.
SN har försökt nå företrädare för Chili Nam Nam, men inte lyckats.