– Stämningen är låg och folk är så klart oroliga, säger Ronnie Willman, chef för Kutsbevakningsflyget vid Skavsta.
38 personer arbetar i Nyköping. Här är ledningen stationerad och övervakningen av Sveriges vatten via flyg sker härifrån.
Men nu är risken stor för stora åtstramningar inom Kustbevakningen. Det budgetunderlag som lämnats till regeringen visar att det saknas 133 miljoner kronor till verksamheten.
Och det får konsekvenser i att närvaron till sjöss måste reduceras med 30-40 procent, insatstiderna för att rädda liv och miljö blir längre och förmågan att upptäcka oljeutsläpp minskar kraftigt.
Det är i alla fall vad Kustbevakningens ledning anser kan bli följden.
– Om inte anslaget ökar med det vi begärt, kommer åtgärder att behöva vidtas redan före sommaren. Varsel av personal, en minskning av antalet fartyg och nedläggning av stationer kommer att bli verklighet, säger Judith Melin, generaldirektör på Kustbevakningen, i ett pressmeddelande.
En anledning till budgetunderskottet är den satsning Kustbevakningen på uppdrag av regeringen gjorde för några år sedan genom att köpa in tre större fartyg, så kallade nödbogseringsfartyg på 85 meters längd.
Båtarna är stationerade utmed svenska kusten för oljebekämpning.
Båtarna kräver både mer personal, är dyra i drift och avbetalning i form av räntekostnader och amorteringar.
Får inte Kustbevakningen mer pengar tvingas man till sparåtgärder inte bara i Nyköping utan över hela linjen. Även kuststationer, där båtar är stationerade, riskerar att försvinna från dagens 25 till 15.
Huruvida stationen i Oxelösund är i farozonen är oklart i dag.
I april presenterar regeringen sin budgetproposition.