Den blå färgen på ett av husen sticker ut bland alla röda fasader. Det är den så kallade Blå hallen, som tidigare bland annat använts som maskinhall samt till golfträning och evenemang, som nu omvandlas till en restaurang.
Emma Markström och Erik Weigardh har anställts av driftbolaget som sköter Kiladalens golfbana, för att ha hand om restaurangen.
– Initialt blir det luncher, primärt för golfare men såklart vill vi ju ha hit andra. Och sedan tänker vi bröllop, events och konferenser, säger Emma Markström.
Hon har senast haft den egna restaurangen Vrå på Brandholmen. I slutet av april stängdes den dock för gott. Det blev för intensivt, med för mycket jobb, berättar Emma Markström.
– Jag måste se till min hälsa och få tid till familjen.
Nu är hon återförenad med kompanjonen Erik Weigardh. Tidigare har de arbetat ihop på restaurangen Svärdsklova.
Att den blivande restaurangchefen och kocken är exalterade över det nya uppdraget på golfklubben, råder det inget tvivel om. Den nya lunchrestaurangen rymmer cirka 80 gäster inomhus och 50 gäster utomhus. Hur många som kommer att besöka den, återstår att se.
– Vi kommer att köra själva initialt och sedan ta in andra vid behov. Vi har ingen aning. Det kanske är fem luncher eller 55 luncher, säger Emma Markström.
Vad blir det för mat?
– Enkel, god mat med skandinavisk touch.
– Lite husmans, säger Erik Weigardh.
Kan det bli en utmaning ekonomiskt att restaurangen ligger på det här stället?
– Det tror jag. Man går ju sällan runt på lunch och så får man inte ta för mycket betalt, säger Emma Markström.
Hur ska ni hantera den utmaningen?
– Bra service, säger Erik Weigardh.
– Vi kompletterar varandra så himla bra. Erik lagar förbannat god mat och jag försöker göra det bästa jag kan i serviceväg, säger Emma Markström.
Känns det pirrigt inför öppningen?
– Inte än, det kommer. Det är mer att man inte vet. Matlagning kan vi och service kan vi, men det är det att man inte vet om det blir mycket eller lite, svarar Emma Markström.
Vad ska ni göra på vinterhalvåret?
– Vi är anställda året runt och sedan får vi se vad det blir. På vintern kanske det blir lite måleri eller snickeri. Det finns saker att göra, det är flexibelt.