Nu öppnar nya lunchrestaurangen på golfklubben

En gång i tiden kunde man träna golf i huset. Nu blir det lunchservering. Snart öppnar Kiladalens golfbana sin restaurang.

Här öppnar en ny golfrestaurang.

Foto: Jens Alvin

Nyköping2025-05-18 01:00

Den blå färgen på ett av husen sticker ut bland alla röda fasader. Det är den så kallade Blå hallen, som tidigare bland annat använts som maskinhall samt till golfträning och evenemang, som nu omvandlas till en restaurang.

Emma Markström och Erik Weigardh har anställts av driftbolaget som sköter Kiladalens golfbana, för att ha hand om restaurangen.

– Initialt blir det luncher, primärt för golfare men såklart vill vi ju ha hit andra. Och sedan tänker vi bröllop, events och konferenser, säger Emma Markström.

"Vi kompletterar varandra så himla bra", säger Emma Markström om arbetet med Erik Weigardh.
"Vi kompletterar varandra så himla bra", säger Emma Markström om arbetet med Erik Weigardh.
Inför öppningen kvarstår lite arbete, men det mesta är klart.
Inför öppningen kvarstår lite arbete, men det mesta är klart.

Hon har senast haft den egna restaurangen Vrå på Brandholmen. I slutet av april stängdes den dock för gott. Det blev för intensivt, med för mycket jobb, berättar Emma Markström.

– Jag måste se till min hälsa och få tid till familjen.

Emma Markström utanför sin egen restaurang Vrå, som nu bommat igen. Arkivbild.
Emma Markström utanför sin egen restaurang Vrå, som nu bommat igen. Arkivbild.

Nu är hon återförenad med kompanjonen Erik Weigardh. Tidigare har de arbetat ihop på restaurangen Svärdsklova.

Att den blivande restaurangchefen och kocken är exalterade över det nya uppdraget på golfklubben, råder det inget tvivel om. Den nya lunchrestaurangen rymmer cirka 80 gäster inomhus och 50 gäster utomhus. Hur många som kommer att besöka den, återstår att se.

Det märks att golfare är nyfikna på den nya restaurangen. I receptionen på golfklubben har det frågats flitigt, berättar Emma Markström.
Det märks att golfare är nyfikna på den nya restaurangen. I receptionen på golfklubben har det frågats flitigt, berättar Emma Markström.

– Vi kommer att köra själva initialt och sedan ta in andra vid behov. Vi har ingen aning. Det kanske är fem luncher eller 55 luncher, säger Emma Markström.

Vad blir det för mat?

– Enkel, god mat med skandinavisk touch.

– Lite husmans, säger Erik Weigardh.

Erik Weigardh är kock och kommer senast från restaurang Svärdsklova.
Erik Weigardh är kock och kommer senast från restaurang Svärdsklova.
Emma Markström är långt ifrån ny i restaurangbranschen. Hon har bland annat haft en egen restaurang tidigare, Vrå.
Emma Markström är långt ifrån ny i restaurangbranschen. Hon har bland annat haft en egen restaurang tidigare, Vrå.

Kan det bli en utmaning ekonomiskt att restaurangen ligger på det här stället?

– Det tror jag. Man går ju sällan runt på lunch och så får man inte ta för mycket betalt, säger Emma Markström.

Hur ska ni hantera den utmaningen?

– Bra service, säger Erik Weigardh.

– Vi kompletterar varandra så himla bra. Erik lagar förbannat god mat och jag försöker göra det bästa jag kan i serviceväg, säger Emma Markström.

Erik Weigardh ser fram emot att få laga mat till gästerna.
Erik Weigardh ser fram emot att få laga mat till gästerna.

Känns det pirrigt inför öppningen?

– Inte än, det kommer. Det är mer att man inte vet. Matlagning kan vi och service kan vi, men det är det att man inte vet om det blir mycket eller lite, svarar Emma Markström.

Vad ska ni göra på vinterhalvåret?

– Vi är anställda året runt och sedan får vi se vad det blir. På vintern kanske det blir lite måleri eller snickeri. Det finns saker att göra, det är flexibelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!