På det gröna trädgårdsbordet står en påse bullar och ett paket juice. Just nu är det paus och Barbro och Bosse Forsberg njuter av solen och utsikten över småbåtshamnen.
De har tillbringat en stor del av våren och sommaren med att måla om parkens ljusgula träbyggnader, köra bort gammalt bråte och ge nytt liv åt de fynd som hittats i olika källare och förråd.
De vågar inte uppskatta hur många timmar ideellt arbete de lagt ner. Och det spelar ingen roll. Känslan för parken och dess historia är stark.
– Morfar jobbade på bruket och var med och byggde upp parken. De som jobbade på bruket ville ha en plats att gå till på fritiden, för gemenskapens skull. För många i Nävekvarn har parken samma betydelse än i dag. Jag skulle inte stå ut med att den förföll, säger Barbro Forsberg.
Många Folkets park-föreningar försvann under 1980-talet, mycket på grund av hård konkurrens från musikfestivaler. Idag brottas flera föreningar med stora ekonomiska problem som en konsekvens av inställda evenemang i spåren av coronaepidemin.
Folkets park i Nävekvarn känner också av den nuvarande krisen – men än så länge står föreningen på stadiga ben.
En stor del av förklaringen är att parken fick nytt liv för sex sju år sedan. Då provades ett rockabilly-koncept, som visade sig vara framgångsrikt, berättar Hans Sohlström, som förr i tiden sålde korv i parken och i dag är föreningens ordförande.
– Innan vi provade rockabilly-konserter var det väldigt tufft ekonomiskt. Men det vände. Förra året omsatte vi närmare en miljon kronor, säger han.
Hur länge klarar ni er utan evenemang?
– Självklart kan det inte pågå hur länge som helst. Jag hoppas verkligen att det vänder till nästa år.
Fikapausen är slut. Barbro och Bo Forsberg återupptar arbetet med att renovera parkens skjutbana. Precis som flera av de övriga byggnaderna ska den få ny färg och en del murket trä ska tas bort.
Längs med skjutbanans ena vägg står tre planscher med karikatyrer, som för tankarna till 30-talet. En privatperson hittade dem hemma hos sig för en vecka sedan och skänkte dem till föreningen, berättar Barbro Forsberg.
– De hängde här på skjutbanan en gång i tiden. Nu ska de upp igen.
Det är inte den enda skatten som grävts fram ur olika gömmor. I en källare hittades mängder av porslin med Folkets park-emblem, gamla kaffepannor och tändsticksaskar. Nu står samlingen uppställd i ett skåp i restaurangen.
I ett förråd vid scenen hittades en stor mängd gamla trädgårdsstolar och bord, som nu har fått sig en uppsnyggning och placerats ut runt om i parken.
– De kostade visst 7,50 kronor en gång i tiden, berättar Hans Sohlström.
I ett litet utrymme bredvid restaurangköket ligger ett kontor, som också har fått sig en upprustning. När Barbro Forsberg var ett barn satt föreningens ordförande i kontoret. Barbro hade en del ärendet dit, eftersom hon jobbade en del i parken.
– Lönen var ett frikort, som ordföranden delade ut i sitt kontor. Så under 60-talet sprang jag här på kvällarna och lyssnade på Jokkmokks-Jokke, Tjaddenrevyn och Malmstens.
Folkets park i Nävekvarn betydde mycket på Barbro Forsbergs morfars tid. Den betydde lika mycket under hennes unga år.
– När vi är här och renoverar ser vi hur mycket den betyder för många än i dag. Massor av människor har tittat förbi och njutit av parken, säger Bo Forsberg.