Spännande matprat som gav mersmak

Kolsyrad mjölk, kan det vara något? Det fanns många ingångar till diskussionsämnen när Gastronomiska samtal hölls i Nyköping

NYKÖPING2014-01-28 20:11

Kockar, handlare och odlare från hela landet - men även skolpersonal och konstnärer - hade samlats på Träffen för den andra upplagan av Gastronomiska samtal, där också riksfinalen av Matverk ska avgöras på tisdagskvällen.

En av paneldiskussionerna kretsade kring affärsidéer som ännu inte sett dagens ljus. Kolsyrad mjölk var en idé. "Det låter jävligt spännande", blev responsen från en annan deltagare.

— Jag tycker att det är ett intressant ämne. Vi är duktiga på att dela med oss av våra framgångar men vi delar sällan med oss av våra misslyckanden. Misslyckanden är en del av vardagen och jag tror att vi kan lära oss mycket av det, säger stjärnkocken Mathias Dahlgren som deltog i debatten.

I fjol lyfte han själv frågan om mat och integration och framtiden för svensk mat.

— Vi kan skapa nya saker tillsammans och jag hoppas att alla kan vara med i det samtalet.

Landshövding Liselott Hagberg var också på plats. Hon hoppas att den sörmländska matkulturen ska få en ännu mer framskjuten roll i framtiden.

— Viljan i länsstyrelsens strategi är att maten ska bli ett signum och en viktig näring för Sörmland, jag hoppas att fler inser värdet i det, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om