Köpet blev klart i december och för ungefär tre veckor sedan var det dags för Victor Diaz med personal att öppna Espana tapas bar, alldeles intill Storhusqvarn. Lokalerna är klassisk restaurangmark i Nyköping, där Qvarnen höll till under många år. Ett omfattande renoveringsarbetet följde med i affären.
– Det var en jättegammal restaurang så vi har bytt ut det mesta och hyresvärden har varit till stor hjälp. Nu är nästan allt nytt invändigt, så måste man jobba annars kommer inte kunderna, säger Victor Diaz som äger restaurangen tillsammans med en kompanjon från Stockholm.
De använde sig framförallt av Instagram för att försöka nå ut med budskapet om den nya restaurangen, något som "hjälpte jättemycket", berättar Victor.
För besökarna har redan hittat till restaurangen, kanske lite snabbare än vad man hade räknat med.
– Vi förväntade oss att det skulle går bra, men inte redan från första veckan. Nu har vi haft mellan 80-100 gäster om dagen, säger Victor.
Som namnet antyder är det tapas som står på menyn och restaurangen satsar helt på att hålla öppet under eftermiddag och kväll.
Victor Diaz, som ursprungligen är från Chile, har tidigare jobbat inom krogbranschen i Stockholm i många år, som kock bartender och restaurangansvarig. Espana tapas bar blir hans första egna etablering. Det var Victors affärspartner från Stockholm som hade fått upp ögonen för Nyköping och duon åkte till Sörmland för att pejla läget under våren förra året. Det var i samma veva som Tres Tapas bytte kostym och övergick till nuvarande Texas Longhorn.
För Victor Diaz innebär nyetableringen också en omställning privat. Tillsammans med frun Dayana lämnade han tillvaron i Stockholm för att flytta till Nyköping.
– Det är verkligen en fantastiskt fin stad.
Tillvaron som restaurangägare kräver mycket arbete, inte minst i uppstartsfasen.
– Jag kommer på morgonen och hjälper kockarna med att preparera och ibland står jag i köket på kvällen, eller är ute i restaurangen. Men jag har väldigt mycket hjälp från min fru också som är hovmästare.
Espana tapas bar har också lite prägeln av en familjerestaurang. När SN hälsar på hjälper Victors svärmor Victoria Gonzalez till med att förbereda maten inför kvällen.
Just personalbiten har varit en utmaning att lösa.
– Det har varit jättesvårt att hitta personal här eftersom det är en liten stad, och vi behöver bli fler.