– Det känns otroligt bra. Konditoriets kunder är så glada och många har kommit hit med blommor, säger Helen Forslund, som tog över konditoriet för ungefär en vecka sedan.
För drygt två år sedan öppnade Helen Forslund Farmors glutenfria bageri, som ligger i samma lokaler som Stenkulla konditori. Nu blir bageriet och konditoriet en och samma verksamhet.
Precis som tidigare kommer konditoriet att sälja de naturligt glutenfria bakverken från Farmors glutenfria bageri. Dessutom återkommer bakverk från Birgers bageri i konditoriets diskar, berättar Helen Forslund.
Bakverken från Birgers försvann från hyllorna i samband med konkursen.
– Vi har kommit överens med Birgers. Så nu säljer Stenkulla konditori deras bakverk igen. Det känns bra. Våra kunder har saknat dem.
Förutom att sortimentet har återställts kommer det att utökas. Konditoriets kunder kommer till exempel att kunna köpa sig en varmrätt till lunch.
– Mina svärföräldrar har en verksamhet som säljer rökt kött och rökt lax. Vi serverar dessa produkter med en potatisgratäng, säger Helen Forslund.
En annan nyhet är att kunderna nu kan beställa specialtårtor från konditoriet. Malin Karlsson, självlärd konditor från Vagnhärad, bakar dem.
– Hon har specialiserat sig på att baka personliga tårtor efter önskemål från kunderna. De är otroligt vackra.
Stenkulla konditori gick i konkurs i mars. Konditoriet har varit öppet även efter det. Den officiella invigningen efter nystarten äger rum 1 maj.